Als ondernemers een nieuwe website willen, dan besteden ze dit meestal uit aan een bedrijf dat hier verstand van heeft. Dat is logisch. De meeste ondernemer zijn namelijk goed in hun eigen vakgebied en niet in het bouwen van websites. Toch is het belangrijk om wat onderzoek te doen voordat je als ondernemer een nieuwe website laat bouwen. Laat je de website bouwen door een webdesign bureau? Of juist door een online marketing bureau?

Een webdesign bureau is meestal 100% gericht op het design, waar een online marketing bureau ook direct kan meedenken over de vindbaarheid en marketing van de website. Je ziet ook vaak dat een website door een webdesigner wordt gebouwd en vervolgens de marketing wordt uitbesteed aan het online marketing bureau. Niets mis mee.

Website snelheid is steeds belangrijker

Een snelle website is prettig voor de gebruikers. Misschien herkent u het zelf ook wel dat wanneer een website erg traag is, je deze als bezoeker eerder zult verlaten. Het geeft geen goed gevoel. Google is inmiddels ook steeds scherper aan het kijken naar de website snelheid. Ze willen de bezoeker namelijk een zo goed mogelijke ervaring geven. Websites die sneller zijn krijgen dan ook de voorkeur. Er is recentelijk een update aangekondigd door Google waarbij ze aangeven dat snelle websites een boost krijgen. Als ze dit ruim van te voren aankondigen, kun je ervan uitgaan dat het belangrijk is.

Ga je dus een nieuwe website laten bouwen, let dan zeker ook op de snelheid van de website. De hosting speelt hier een belangrijke rol in, maar ook het platform en functionaliteiten op de website zelf kunnen de website traag maken. Vraag dus bij de partij die je nieuwe website gaat bouwen of hier ook rekening mee gehouden zal worden. Het zal in de toekomst namelijk alleen maar een grotere rol gaan spelen bij de vindbaarheid in Google, maar natuurlijk ook bij de gebruikers van je website.

Geplaatst in: blog
Over de auteur

barry

Bekijk berichten →