Nagenoeg iedereen die het nieuws in de gaten houdt weet dat er de laatste tijd erg veel plofkraken worden gepleegd. Dat criminelen voor plofkraken kiezen is niet zo raar, er valt namelijk aardig wat geld mee te verdienen.

Plofkraken

pinautomaatDit is dan ook de reden dat er zoveel mensen zijn die zich afvragen hoeveel geld er precies in een pinautomaat zit. Deze vraag is nog niet zo eenvoudig om te beantwoorden, het hangt namelijk echt af van de pinautomaat. Het komt wel eens voor dat een pinautomaat helemaal leeg is.

In dit geval zit er dus niets in. Het is niet zo dat je op internet kunt vinden hoeveel geld er precies in zit. Dit zou het wel erg makkelijk maken voor de criminelen. We hebben het hier natuurlijk over geldautomaten, geen reguliere pinautomaten die in een winkel staan. Wilt u een pinautomaat kopen, bezoek Paqar voor meer informatie.

Hoge bedragen

Wel is het mogelijk om een gemiddelde te berekenen. Uit een recentelijk onderzoek van het AD bleek dat een gemiddelde pinautomaat in ons land een bedrag heeft van iets meer dan 100.000. Dit is echt een ontzettend hoog geld, vandaar dus dat plofkraken zo in trek zijn. Nu is het wel zo dat de bedragen verschillen per bank.

Sommige banken houden uit voorzorg minder geld aan in de banken. Veel banken hebben besloten om hun pinautomaten extra te beveiligen. ABN Amro heeft er zelfs voor gekozen om alle pinautomaten in de avond dicht te maken. Een ding is zeker, er zit echt een hele hoop geld in de pinautomaten. Maar goed dat ze zo sterk beveiligd worden!

Over de auteur

barry

Bekijk berichten →