Jij wilt spiermassa vergroten en doet daarvoor aan krachttraining? Dan kun je deze extra tips voor spieropbouw vast en zeker gebruiken!

  1. Train zo zwaar mogelijk
    spieropbouwZorg ervoor dat de gewichten die je gebruikt zo zwaar zijn dat je de laatste 1-2 herhalingen uit een set nog maar net op een goede manier kan doen. Op deze manier prikkel je je spieren en worden er extra spiervezels aangemaakt, waardoor je een goede spieropbouw krijgt. Dus pas je schema aan en doe elke oefening in 3 sets van 12 herhalingen, waarbij dus de laatste herhalingen nog net te doen zijn.
  2. Focus per training op één of twee spiergroepen
    Door elke training je aandacht te vestigen op een spiergroep, train je ze optimaal. Daarnaast is ook rust belangrijk voor spieropbouw, dus door de volgende training een andere spiergroep te pakken, heeft de eerste even rust. Zo kun je om en om elke dag een training doen en een totale rustdag inbouwen als je wilt.  Dat zijn enkele tips voor spieropbouw die je kunt toepassen. Lees ook de laatste nog eventjes door..
  3. Eet voldoende eiwitten
    Omdat je tijdens het trainen je spieren belast wil je ze ondersteunen in het opbouwen van nieuwe vezels. Dit doe je door middel van eiwitten. Als je dus veel en zwaar traint is het binnenkrijgen van voldoende eiwitten ontzettend belangrijk. Dit doe je onder meer door het eten van eieren, kip, melkproducten, peulvruchten en mager vlees en vis. Ook een eiwitshake op zijn tijd kan je hierbij ondersteunen.

Natuurlijk zijn er nog veel meer weetjes en feitjes, maar met deze tips voor spieropbouw kom je een heel eind in de goede richting.

Over de auteur

barry

Bekijk berichten →