Als ondernemer is het natuurlijk altijd belangrijk om een goede laptop tot je beschikking te hebben, zeker in deze tijd waar vrijwel alles digitaal gaat. Offertes verstuur je via e-mail en ook de facturatie gaat via het internet. Een goede laptop is dus erg belangrijk om te hebben.

Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik toe ben aan een nieuwe laptop. Deze werkt nog wel prima, dat is het probleem niet, maar hij is gewoon een beetje traag geworden in de afgelopen tijd. Misschien is de laptop niet traag geworden, maar vereisen de applicaties die ik gebruik meer geheugen. Ik ben niet technisch op dit gebied, maar zo’n gevoel heb ik.

Een Macbook?

macOm eerlijk te zijn ben ik een beetje een Apple fanboy. Ik gun mijzelf ieder jaar de nieuwste iPhone (ik verkoop de oude dan) en ik heb een iPad en Apple TV. Al een tijdje ben ik de aanschaf van een Macbook aan het overwegen, maar om eerlijk te zijn vind ik de kosten gewoon te hoog.

Het model dat ik wel zou willen hebben kost maar liefst €2000,-! Een hoop geld voor een laptop vind ik. Natuurlijk krijg je daar een heel mooie, snelle en gebruiksvriendelijke laptop voor terug. Ik ben niet voor niets een Apple fanboy, maar zoveel maak ik nu ook weer niet gebruik van mijn laptop. En om eerlijk te zijn ben ik ook behoorlijk gewend aan Windows. Laptops met Windows erop zijn vele malen voordeliger.

MSI laptop

Ik ben natuurlijk een beetje aan het rondkijken op het internet en in winkels wat ik nu precies wil en hoeveel ik daar precies voor over heb. De laptop moet snel zijn, een goed beeldscherm hebben en vooral bij online snel genoeg zijn. Voor mijn business maak ik redelijk veel gebruik van Google Adwords en Facebook advertenties. Ik merk vooral dat mijn huidige laptop het daar wat zwaarder heeft. Dat zijn volgens mij online applicaties die veel geheugen en rekenkracht vereisen.

Na wat online research kwam ik bij een MSI laptop uit, om eerlijk te zijn had ik nog niet eerder van het merk gehoord maar het is een groot merk dat vel verschillende laptops maakt. Ik denk dat ik voor zo’n laptop ga. Je kunt voor een relatief laag bedrag een mooie en snelle laptop kopen met Windows er al op geïnstalleerd. Op die manier ben ik voordelig uit en krijg ik toch een upgrade. Misschien dat ik over een paar jaar toch n de stap maak naar een Apple laptop, voor nu is het mij een beetje teveel geld.

Over de auteur

barry

Bekijk berichten →